PenttiHeikkurinen1

Eduskuntaryhmä ei valitse Kokoomuksen puheenjohtajaa

  • Suuntana puoluekokous 2016
    Suuntana puoluekokous 2016

Mitä parempaa uusi puheenjohtaja voi tuoda? Maan hallitus harjoittaa kokoomuslaisinta politiikkaa kuin koskaan. Tämän viestin on omien lisäksi todennut SDP ja vassaritkin. Mikä on vieläkin parempaa?

Kannatuksen kasvu. Tämä hallitus on toiminut kuitenkin vasta yhden vuoden ja todelliset saavutukset mitataan myöhemmin. Kun leikkauksia joudutaan tekemään niin "leikkaajat" kärsivät. Vaaleja ei käydä gallupeilla vaan työn lopullisislla tuloksilla, näin ollaan Kokoomuksessa aina nähty.

Kaksi vuotta sitten pidetyssä puoluekokouksessa Lahden Sibeliustalossa käytiin puheenjohtakamppailu, jossa selvänä ennakkosuosikkina oli Vapaavuori. Merkittävä osa eduskuntaryhmästä oli kaksivuotta sitten pidetyssä puoluekokouksessa Sibeliustalossa Lahdessa Vapaavuoren takana, mutta kuinka kävi? 

Eduskuntaryhmän silloinen puheenjohtaja Orpo julisti julkkisesti oikein pöntöstä  tukensa Jannelle. "Auktoriteettiasemassa" ollutta Orpoa ei kuitenkaan puoluekokousväki kuunnellut. Janne putosi heti jo ensimmäisellä kierroksella ja kaksikko koki ensimmäisen yhteisen tappion. Varsin tunnettua on, ettei politikassa kannaisi kahta peräkkäistä tappiota ottaa!

Kun luin otsikon, jossa todettiin, että merkittävä osa Kokoomuksen eduskuntaryhmäastä on Orvon takana, niin haluan jälleen todeta, ettei Eduskuntaryhmä valitse Kokoomuksen puheenjohtajaa tälläkään kertaa puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä kirjoitus on hyvä muistutus siitä, että ylintä valtaa puolueessa käyttää puoluekokous. Jan Vapaavuoren ympärille ryhmittynyt kansanedustajafraktio sai kaksi vuotta sitten nenilleen ja hakee siis revanssia tällä kertaa Petteri Orpo keulilla.

Alexander Stubbin täytyy nyt tehdä vähintään yhtä paljon jalkatyötä (puhelintyötä) kuin viimeksi saadakseen enemmistön kokousväestä taakseen. Hänhän kertoi soittaneensa ennen Lahtea 600 puhelua. Kokoukseen osallistui noin 1600 kokoomuslaista.

Tässä juttua Stubbin viimekertaisesta puhelinrumbasta:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/stubb%20ja%20p...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tyytymättömien kansanedustajien kapinakenraaliksi ilmoittautui keskiviikon A-Studion eksklusiivisessa haastattelussa Harry Harkimo, jonka suhteet kaupalliseenkin mediaan ovat erinomaiset. Media ja SDP ovat pitkin kevättä hehkuttaneet Jan Vapaavuorta Stubbin haastajana, mutta Vapaavuori ei kuitenkaan ilmeisesti suostunut toista kertaa mukaan.

Kaikkea ei kuitenkaan saada junailtua eduskunnan kuppilasta käsin, vaikka siellä paljon eduskuntatoimittajia ja muita uteliaita viihtyykin. Kuten MTV3:n Timo Haapala keskiviikkona myönsi, "narsisti" Stubb on "hyvä kampanjoimaan." Harkimot ja haapalat soittelevat omia puhelujaan, katsotaan kuinka pitkälle se riittää : D

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Voipi olla, että Harkimo ottaa roolia vähän sellaisissakin asioissa, joissa hän on enempi statisti. Kyllä tuo kapinakuvio on peräisin jo puoluekokouksesta 2014 eli ajalta ennen kuin Harkimo on ollut edes kansanedustaja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #4

Eräskin politiikan toimittaja kaipasi tässä Ykkösaamun pätkässä "suomalaista (!) puurtajaa" Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Tarkoitti Orpoa.

http://areena.yle.fi/1-3354209

Kuten Unto Hämäläinen tuossa sanoi, moni suhteellisen vähillä äänillä valittu kansanedustaja on huolissaan työpaikastaan ja asemastaan. Siinä mielessä vertailu persuihin on mielenkiintoinen: kannatuksesta on pudonnut puolet, mutta mistään ei kuulu pulinaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Voidaanko demokratiassa kapinoidakin ?

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Kiitos tästä kirjoituksesta. On ollut hämmentävää seurata sivusta Kokoomuksen tilannetta, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että tässä maassa ei todellakaan mikään saa muuttua.

Stubb edustaa henkilönä uudenlaista tapaa toimia ja ajatella. SDP näytti vähän aikaa sitten, että "mikään ei muuttua saa" ja sai Urpilaisen pois paikaltaan. Työelämän uudistukset takkuavat, koska "mikään ei muuttua saa". Ja nyt Kokoomuksen piirissä Stubb halutaan sivuun, koska "mikään ei muuttua saa".

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kokoomuksen tilanne on jännittävä ja moni-ilmeinen. On hyvä muistaa, että Orpo ajoi tosiaan viime kerralla puheenjohtajaksi Vapaavuorta. Orpo siis ilmeisesti pääsi hallitukseen hyvän tahdon eleenä Vapaavuorta ja eduskuntaryhmän enemmistöä kohtaan.

Varsinaisina Stubbin Yes-ministereinä hallitukseen tulivat Sanni Grahn-Laasonen ja Lenita Toivakka. Heistä kumpikin on eri syistä joutunut ankaran kritiikin kohteiksi. Tilanne on Stubbille hankala.

Mutta ei hätää, sillä Stubbilla on tolppailmoituksen perusteella vankka tuki. Stubbin kuvalla varustetun mainoksen mukaan "Sinun asiallasi ovat:" Destia, Nordea(!), If, Otava, Berner(!), Tokmanni, Masku, Fazer, UB, Patria... Joukosta puuttuu vain Sari Sairaanhoitaja...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämänpäiväinen TV1:n Ykkösaamu paljasti kiusallisella tavalla, kuinka kevyttä sarjaa Orpo Stubbiin verrattuna on. Orpon puhelinkommentti oli töksähtelevää jargonia, josta ei käynyt selvästi ilmi kuin se, että päätös pj-ehdokkaaksi lähtemisestä oli ollut Orpolle hyvin vaikea. Vasemmisto rummuttaa julkisuudessa Orpon puolesta, mutta riittääkö se voittoon?

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

TV1:n Ykkösaamun haastattelu hyvä. Asiallinen toimittaja ja Stubb vastasi kaikkiin kysymyksiin niin, että kuulijan oli helppo ymmärtää ja seurata mukana...myös kysyttäessä sitä, miten hän on kokenut erilaiset näkemykset hänestä persoonana.

Muutaman viikon päästä näemme, vaihtaako Kokoomuskin valtiovarainministeriä kesken kauden, kuten SDP teki...aikana, jolloin tarvitsemme jatkuvuutta.

Toimituksen poiminnat